Тема: Допоможіть наладити ГВ, поки ще не пізно...
Добрий день! Остання спроба, напевне, останній шанс налагодити ГВ – у вас. Вислухайте і по-можливості щось підкажіть…
Моїй доці 2,5 місяці. Починаючи з п`ятого дня я веду боротьбу за ГВ.
Отже, на 5-й день стало різко пропадати молоко. До такого я була неготова, так як це 4-та дитина, а за попередніми трьома такого різкого зменшення молока, ще й в перші дні - не було. Можливо, оглядаючись назад, я занадто злякалася, і треба було просто «повисіти»на груді кілька днів, але я почала догодовувати. Знаючи про небезпеку пляшечок – зробила систему SNS саморобну і так її годувала, переважно сумішшю. Молоко пропадало на очах. Із-за того, що молоко майже лилося саме в рот дитині (смоктати вона смоктала, але не стараючись)– за кілька днів молока майже не стало. Благо - порадили взяти електричний молоко відсмоктувач. Взяла. Потрохи почала розганяти лактацію. Як тільки днів за 10 молока стало більше – я спробувала її годувати без SNS. Вийшло. Вона потрохи смоктала, але погано опорожняла груди, я не зціджувалась, заспокоїлась. Через кілька днів молока знову не вистачало… Я в сльози…. До консультанта… Сказала – прикладати, прикладати, а догодовувати зі шприца. Шприц – це просто жах для нас виявився, а від цих трубочок я так втомилася, що взялась з горя за пляшку. Купила кращу, з кращим захватом – широким і з вивернутими губами. Прикладала до грудей часто, не зціджувала і за 10 днів молока знову майже не було… Видно, груди мої працюють на випорожнення, а не тільки на прикладання. Я почала настроюватися на штучне або змішане годування, але і здаватися не хотіла. Знову почала зціджуватися, купила хороший молоко відсмоктувач для двох грудей, щоб економити свій час. Зціджене молоко давала з пляшкки, але до груді прикладала постійно, хоч для заспокоєння! Мені так подобається цей процес! Я третю дитину – дочку – годувала до 2-х років! Щось кардинально не міняла, бо молока було недостатньо… І ось через півтора місяці молока не так щоб багато, але майже достатньо, суміш звели до 60-100гр в день, а іноді обходимось і без неї… але з пляшки! Я вже втомилася від цього круговороту, від зціджувань, пляшечок, їх миття…. Живу, а здається, що страшний сон сниться, а не справжня реальність…
Кілька днів назад вернулася до SNS, почала «гніздуватися», пляшечки не даю, пустушки також…Стараюсь чергувати груди на зціджування, щоб щось їй попадало і в рот. Або не до кінця зціджую якусь грудь. До слова, грудь вона бере, і навіть із задоволенням, але смокче (видобуває молоко) дуже рідко, і то зовсім трішечки, а як голодна – то крутиться і відмовляється від груді, як спокійна – то бере, але для задоволення… навіть при припливах вона не старається, а просто зковтує молоко, що ллється їй просто в рот. Останні два дні смоктати стала трішечки більше, але – мені здається, що кількість молока знову трішки зменшується… зціджувати стала рідше, бо просто нема як або коли… зціджується менше за добу, але і їсти вона стала зараз менше. Кількість попісів при цьому в межах норми. Часто я її годую частіше, але приблизно по півпорції, як на груді ніби… ДУЖЕ БОЮСЯ ЗНОВУ ВТРАТИТИ СВОЄ МОЛОКО! Як сумістити спробу смоктання дитиною грудей, на що може піти кілька тижнів, і зберегти повноцінну лактацію? Може, попити Мотиліум? Тільки на днях взнала про можливість його використання для збільшення лактації… Але – головне – щоб моя дитина гарно і ефективно брала груди! а цього немає, на жаль... Захват у нас різний – то кращий, то гірший. Не уявляю, як його стабільно можна налагодити, якщо вона іноді по 10 раз то бере грудь, то крутиться і відпускає її. Намагаюсь поправляти їй нижню губку, але не завжди виходить. Пробувала виймати трубочку під час припливів, щоб вона по інерції смоктала далі – не проходить хитрість, зупиняється, ну і вставляти по 10 раз трубочку складно, можна поранити її слизову… І так вона іноді невдоволена… На засинання груди бере, сонній їй не впихнеш – рот закриває, а якщо і впихнеш – не смокче. На просинання лежачи трохи бере – але постійно відпускає – їй чомусь незручно, а сидячи краще бере… Мені приходиться або самій полежати-відпочити, або її сидячи «годувати», аби ж хоч ефективно!
Втомилася… Віра то з`являється, то зникає… Якщо в найближчий час щось не поміняється, то я не знаю, на скільки ще мене вистачить… здаватись не хочеться, але від відсутності повноцінного ГВ не можу в повній мірі насолоджуватись своєю крихіткою! А вона така ж хороша! Виню себе в тому, що спочатку страх взяв гору і я так запустила ситуацію. А ще всі оточуючі, з якими спілкуюся – всі годують або годували – і мені так від своєї неспроможності нудить! Відчуваю себе недомамою, так не хочеться ставити саме ТАКУ крапку, бо в своєму віці (мені 39) вже не піду за п`ятою дитиною. Вже і здоров`я не те, і сили не ті, а ще ж виростити треба, а не лише родити і вигодувати! Моєму старшому сину вже 20 років – знаю, як непросто ростити… І так хочеться щось з цієї ситуації навчитися! Чоловік каже – розслабся і отримуй задоволення, ти зробила все, що могла. А мені здається, що не все, що не зовсім так як можна було би… не можу розслабитись, хоч і перше напруження, яке мене супроводжувало перші тижні вже значно ослабло… Допоможіть чим можете, може, щось нове підкажете – буду дуже вдячна вам… Вибачайте, що так багато написала, хотіла виговоритися, і нюансів всяких багато, іноді вони важливі…
Отредактировано Ираника (15.06.2018 23:00:05)